top of page

Le Marche

           Activiteiten & Bezienswaardigheden

Ostra

Ostra is een gezellig dorp gelegen op een hoogte van 193 meter boven de zeespiegel in de heuvels van Le Marche. Dit Middeleeuws dorp is intact bewaard gebleven door de stadsmuren en versterkt door 9 torens rondom Ostra. Vrijdag is er de wekelijkse marktdag.

Ostra heeft ook "la banda arancione" wat neerkomt op een kwliteitsmerk voor het toerisme. De witte wijn Verdicchio of de rode wijn Lacrime di Morro d'Alba, heerlijke olijfolie, honing en kazen zijn de typische producten. Ook een bezoek aan de opera "il Teatro" loont steevast de moeite!

 

 

Corinaldo

Corinaldo is een tweede Middeleeuws dorpje in de provincie Ancona. Het heeft een oud historisch centrum met vele straatjes, steegjes en kerkjes. Bovenaan één van de best bewaarde stadsmuren kan u genieten van prachtige panoramische uitzichten. De tijd lijkt hier wel te hebben stil gestaan, zeker bij het zien van de fantastische "gruppi storici" met tambours en vendeliers. Het is niet voor niets één van de drie Italiaanse dorpen op de EDEN-lijst (European Destinations of Excellence) van de Europese Unie. Corinaldo is de geboorteplaats van Maria Goretti, wiens huis nog steeds te bezichtigen is.

 

 

Senigallia

Ondanks dat Ancona de provinciehoofdstad is en tevens de hoofdstad van Le Marche, heeft Senigallia de allure van regionale hoofdstad. De stad heeft een prachtig historisch centro storico met mooie winkelstraten, pleintjes, restaurants en barretjes met terrasjes. De belangrijkste gebouwen zijn het 12e eeuwse La Rocca, het Foro Annorario uit 1834 en de 17e eeuwse handelsgebouwen. Het meest karakteristieke gebouw van de stad is zonder tijwfel het "Rotonda a Mare" uit de jaren 30: een rond wit gebouw aan een pier in de zee.  Deze Rotonda a Mare ligt aan de kilometerslange boulevard "lungomare". Langs deze lungomare liggen fantastische sportfaciliteiten en de goed verzorgde zand- en kiezelstranden. Senigallia is een stad die het hele jaar door de moeite waard is om te bezoeken, te winkelen of om op donderdagochtend te weekmarkt te bezoeken.

 

 

De grotten van Frasassi

De grotten van Frasassi zijn op enkele dagen na het hele jaar door geopend en zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. De grotten liggen in de gemeente Genga in het hart van "il parco Naturale della Gola della Rossa e di Frasassi". De grotten zijn pas in het begin van de jaren 70 opengesteld voor het grote publiek. Het omvat een enorm complex met grote, hoge ruimtes waar, in de grootste ruimte, zelfs de Dome van Milaan past. Er is een 1,5km lange route uitgestippeld over brede wandelpaden die u langs/door dit fabelachtige schouwspel van Stalactieten en Stalagmieten, kristalheldere meertjes en doorschijnende naalden zal leiden.

 

 

Top
bottom of page