top of page

Le Marche

De Regio

Le Marche is één van de prachtigste en allomvattende regio's van Italië. Het is een regio in Midden Italië, tussen de Adriatische Zee en de Apennijnen, die door kenners omschreven wordt als het best bewaarde geheim van Italië. In het noorden grenst het aan Emilia Romagna en San Marino, zuidelijk aan de Abruzzen en Lazio en in het westen aan Toscane en Umbrië.

 

Met prachtige (bad)stranden, mooie heuvellandschappen, eeuwenoude dorpjes en erg vriendelijke mensen (i marchigiani) heeft het alle troeven in huis om als uw ideale vakantiebestemming bestempeld te worden.

Gastronomie

De Marken kunnen de liefhebbers van de gastronomie zeker bekoren. De regionale keuken serveert overheerlijke gerechten van vis, vlees en pasta. Deze worden geflankeerd door heerlijke wijnen zoals de Verdicchio, Lacrima, Rosso Conero en vele anderen.

 

In de directe nabijheid zijn er tal van restaurantjes, waar je nog steeds lekker kan uit eten gaan tegen betaalbare prijzen. We geven jullie graag tips van de places to be! Voor wie zelf graag kookt, zijn er in de nabije omgeving ook verschillende supermarkten met versafdelingen (vis net uit het net!) en streekproducten.

Het schitterend heuvellandschap is de ideale setting om een prachtige wandeling, fiets- of Vespatocht af te leggen. Op de stranden (bandiera blue) kan je heerlijk zonnen of wateractiviteiten beoefenen. Alvast een greep uit het aanbod:

 

Top
bottom of page